Sterrenkunde voor U

De V.S.M.L. wil u graag kennis laten maken met onze hobby. We doen dat door het geven van cursussen “Inleiding in de Sterrenkunde” en door het geven van lezingen aan belangstellenden.

Cursus “Inleiding in de Sterrenkunde”.
Deze cursus bestaat 15 lessen en wordt afgesloten met een bezoek aan het Europlanetarium in Genk. Gedurende de cursus maakt u kennis met alle aspecten van de sterrenkunde, zowel theoretisch als praktisch.De cursus is algemeen van opzet zodat een specifieke vooropleiding niet nodig is. Een cursusavond duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Als het op de cursusavonden helder weer is zal er worden waargenomen met de telescopen van de vereniging. De cursus kost €95. Dit is inclusief het cursusboek, een draaibare sterrenkaart en entree in het planetarium.

Lezing voor groepen/verenigingen.
We kunnen voor elk niveau een lezing verzorgen over onze hobby “sterrenkunde”. Onderwerpen in overleg en altijd aangepast aan de actualiteit. Groepen (minimaal 15 en maximaal 25 personen) betalen €40 per avond/middag. Een standaardlezing duurt ongeveer 2 uur. Deze lezingen vinden plaats in ons clubgebouw. Indien een lezing op lokatie moet plaatsvinden dan bedragen de reiskosten €10 (in overleg, afhankelijk van de afstand). Lezingen die in ons clubgebouw worden gegeven kunnen worden gecombineerd met waarnemen van achter de telescoop (alleen bij helder weer).

Ook voor de jeugd hebben we speciale programma’s.
Jeugdgroepen betalen €40. Dit is incl. frisdrank en een zakje chips.Ook voor jeugdgroepen geldt: minimaal 15 en maximaal 25 personen. Een standaard jeugdlezing duurt ook ongeveer 2 uur maar we kunnen deze aanpassen aan de behoefte. Als het helder is kan er worden waargenomen met telescopen van onze vereniging. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Stuur een mail aan info@www.vsml.nl Alle bedragen zijn geldig voor 2013.